Leta i den här bloggen

fredag 4 mars 2016

Skjut budbärarna

Varför är det så få som varnar ”folk”om den kommande tiden. Det är inte längre svårt att syna påståenden av så kallade domedagsprofeter lika mig. Om man orkar, vill säga. Jag har ibland tagit mig ”friheten” att prata med min omgivning om alltings orimlighet, men blir nio gånger av tio bemött med misstroende. Jag ber dem läsa själva och hänvisar till andra budbärare lika mig. Men när vi en tid senare återses så är insikten fortfarande nästan noll och misstänksamheten än större.

Så istället för att kontrollera mina påståenden är det tydligen lättare att kritisera oss budbärare och skaka på huvudet åt allt vi säger. Att vårt exponentiellt växande pyramidspel till penningsystem är en total orimlighet, är inte svårt att ta reda på. Att oljan är en begränsad resurs, inte heller. Att den globala ekonomin bara är möjlig tack vare denna olja, inte heller. Att denna globala ekonomi gör allt färre allt rikare på bekostnad av alla andra, inte heller.

Tänk om fler och fler satte sig in det tomma prat tillväxtivrarna påskinrar. Tänk om man kunde få dessa lata tevefantaster att lyfta röven ur tevesoffan, sätta sig vad en dator och sprida orimligheterna nu när internet fortfarande är något så när fritt. Som ringar på vattnet kunde detta spridas och tvinga de styrande att införa en rättvis och skuldfri värld. Jag sökte på exponential growing money system och fick 339000 träffar. Tänk så mycket de står att läsa för dem som söker utanför det tomma main-stream-media-flödet vill säga.

Men tydligen är det lättare att skjuta budbärarna än att syna detta tomma nyhetsflöde den bankägda media-maffian skriver och sänder och om man vill ha vännerna kvar får man inte utmärka sig med att prata om att det kommer en annan värld. Det är totalt tabu att prata om den kommande resursbristens värld, hur enkelt det än är att inse att detta är en realitet.

onsdag 2 mars 2016

Konsumtionsrobot

Jag har konstruerat en konsumtionsrobot och därigenom löst vårt samhälles allra största problem. Den tuggar i sig nästan allt. Bilar, möbler, kläder, leksaker, elvispar, mikrovågsugnar, datorer, mobiler, ja nästan allt. Det enda kravet den har, är att det ska vara nytillverkade ting, tillverkade av tillverkningsrobotar i fabriker stationerade på andra sidan planeten i förhållande till konsumtionsplatsen.

I varje steg faktureras mellanhandens förtjänst via det internationella banksystemet runt halva planeten. Arma de affärer som stationerar egna tillverkningsrobotar i sina lagerutrymmen som automatiskt kan förse hyllorna med nya prylar allt eftersom de förbrukas. Den perfekta ekonomi hålls således igång nu när shoppingcentrumens kassaköer blir allt kortare .

Tänk vilken glansperiod vår ekonomi kommer att få uppleva när dessa robotar väl når marknaden. I shoppingcentrumen beundrar teleskopögonen hyllornas utbud och impulsköpens betalning överförs automatiskt via de långa antennerna.

Inte ens charterresandet behöver bli lidande och i flygplatsernas väntrum behövs vare sig pass eller visum. Identiteten är redan inristad i mikrochippet. För dessa redan bruneloxerade reserobotar räcker det med resan, någon tullfri sprit behövs inte och konsumtionen i solparadiset kan skötas av dess egna konsumtionsrobotar. En vinglig krogrunda kan enkelt väljas från manualen under bröstplåten, men för tjäna tid så passar en robotfylla bättre som fastspänd i flygplansstolen under returresan.

För att nu inte tala om miljövinsterna. I stället för att belamra dagens överfulla soptippar med ännu mera uttjänta artiklar kan nu dessa fragmenteras direkt och sorteras efter sin innehållsbeteckning och samhällets viktigaste funktion, konsumtionen, hålls ju igång ändå. Bankdirektör, investerare och pengamånglare kan fortsätta att vara rika utan att besväras av upproriska väljare. Man skulle ju till och med kunna konstruera väljarrobotar och politikerrobotar bara man inte avskaffar guden själv, penningen, för då kan inget driva robotvärlden.

Slutet är nära?

Har nu äntligen vårt så kallade penningsystem nått vägs ände, eller i alla fall början på slutet? Ja, egentligen nådde vi slutet den 15 aug. 1971 då Nixon klippte banden med guld, men sedan dess har vi bekant låtit bankkrediterna växa exponentiellt med känt resultat. Ingves verktygslåda verkar bli allt tommare. Så här sa Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble, som verkar ha en lika tom verktygslåda som Schäuble, efter helgens totalt resultatlösa G20-möte:

Germany had made it clear it was not keen on new stimulus, with Finance Minister Wolfgang Schaeuble saying on Friday the debt-financed growth model had reached its limits.
It is even causing new problems, raising debt, causing bubbles and excessive risk taking, zombifying the economy,” he said…….“Fiscal as well as monetary policy has reached their limit.”

och så här sa den bubbelskapande stjärnan i sammanhanget, Allan Greenspan i går på Zerohedge. Dock utan att vara självkritisk:

"We're In Trouble": Alan Greenspan Delivers Stark Warning

http://www.zerohedge.com/news/2016-03-01/were-trouble-alan-greenspan-delivers-stark-warning