Leta i den här bloggen

söndag 5 maj 2013

Hampa

Nu ska jag hjälpa alla de som behagar följa det jag skriver och ge dem lite försprång i den framtid som eventuellt kan finnas efter vår så begapade globala ekonomis kollaps. Om det då finns en framtid, så kan den i stort sett stavas med ett enda ord HAMPA. Jag lovar att jag är inte påverkad av något cannabisrus eller så, utan fullt vid de sinnen jag från min födsel har begåvats med.

Hampa var lagligt betalningsmedel för skatt för 1700-hundratalets nybyggare i USA. Alltså på den tid då USA var ett visserligen vilt men fortfarande ett ärligt land representerat av ärliga människor. En viss skillnad mot det försök till globala imperium vi ser idag.

Hampa är den absolut energirikaste gröda som finns. Alla delar på denna växt kan användas, men den är förbjuden att odla i nutidens Sverige!!!!! Vilket bara det säger det mesta om vårt samhälle. Man får visserligen odla hampa om man har en odlingsbar areal på minst fyra hektar och om man anmäler att man tänker odla industrihampa till länsstyrelsen i sin landsting.

Att hampa behandlas så är givetvis en konsekvens av möjligheten att ta ut skatt. För tänk om vem som helst kunde odla sitt eget njutningsmedel (jag har aldrig provat, (säkert, på heder och samvete)) på sin bakgård till noll kostnad. Hur skulle då staten någonsin kunna ta ut skatt på tobak och alkohol?



http://www.hampa.net/index.html



Robert Hirsch report

Jag läste på Fabius Maximus en rapport av Robert Hirsch (en av världens främsta oljeexperter) från ett möte i Qatar han varit inbjuden till. “Peak Oil: Challenges and Opportunities for the GCC Countries”.

http://fabiusmaximus.com/2013/04/11/hirsch-peak-oil-49874/

Ja, ja ni kan ju läsa själva, men helt klart tar Arabvärlden peakoil på yttersta allvar och med en befolkning vars överlevnad som till över nittio procent är beroende av inkomst från oljeexporten så....

Men vad man också kan ta sig en funderare över, är vad kommer deras nuvarande rikedomar att användas till, så länge nu pengar fungerar?

PS.
Det står även en del om fantasiprodukten skifferolja och den energirevolution den kommer att innebära för västvärlden. Bland annat göra USA till världens största oljeexportör:)

onsdag 1 maj 2013

Cirkus EU

EU-Cirkusen fortsätter, så varför inte följa den på nära håll:

http://www.ukipmeps.org/

Lägger upp den i menyn så får vi se hur den utvecklas.