Leta i den här bloggen

fredag 9 februari 2018

Petro-Yuan 26 Mars

Den 26:e mars 2018 kommer, världens största oljeimportör, Kina att sätta upp oljekontrakt i guldkopplad Yuan. USA,s skifferolje-utvinning har tillfälligt gjort dollaravgudarna till nummer två:

https://sputniknews.com/business/201802091061513889-petroyuan-china-dollar-yuan-oil-futures/

Frågan som uppstår blir då vilken valuta förefaller stabilast för världens oljeutvinnare, dollarn eller  fysiskt guld? Ja, jag skriver oljeutvinnare, eftersom det inte finns några mineraloljeproducenter på vår lilla planet. Vågar världens oljeutvinnare utmana USA som är van vid att petrodollarn är kung? Ja, jag tycker fler och fler länder öppet ifrågasätter USA,s rätt styra världen, utom då lydriket Europa då förstås. Men har vi satsat på rätt häst i detta.

I en värld med en kommande energibrist finns det ingen framtid för något industrisamhälle, lika lite som att stater kommer att kunna hållas ihop och styras av en bank- och politikerelit. Den enda framtid vi har är ett närsamhälle där alla hjälper varandra, om inte annat så i egenintresse. Vi blir så till tvingade. Men att lära om till de kunskaper våra förfäder besatt, kommer att ta tid, men vad har vi för val? Man kan inte leva på drömmar.

Inga kommentarer: