Leta i den här bloggen

söndag 4 juni 2017

I demokratins namn

Dagligen sker nya terrordåd mestsdels i Europa och media står som vanligt som ett gäng förvånade fårskallar. Ingen tänker på vad västvärldens stater har för något för sig i den så kallade arabvärlden. Bara invasionen av Irak kostade 1,5 miljoner irakier livet. Antalet döda i Libanon och Syrien måste väl räknas i hundratusentals, för att inte tala om Afghanistan.

Industrisamhällets jakt (med USA i spetsen) på mellanösterns billiga olja har kostat miljoner människor livet. Att sedan detta mördande sker i demokratins namn säger allt om dagens demokrati. Men våra självutnämnda ledare tiger om demokrati när Trump,s dansar svärddans i Saudiarabien medan bomberna faller i Yemen.

Om man föreställde sig att mellanösterns länder skickat sin militär för att mörda och kolonisera Europa, skulle vi då bli annat än förbannade på dem? Skulle inte vi också vilja hämnas att få våra städer bombade till smulor och vilja hämnas våra anförvanters död? Det är inget att förvånas över att det sker terrorattacker i dagens värld, det är bara konstigt att det inte sker fler. Tyvärr ligger det ett stort hav mellan anstiftarna till dagens verkliga terrorattacker och offren. Strategerna för mördandet gömmer sig bakom girighetens gardiner i USA,s banksystem. Där är dollarn Gud.

Våra självutnämnda politiska ledare kallar de val vi vanliga dumhuvud erbjuds för demokratiska. I denna chimär är det alltid två sidor som i media spelas ut mot varandra. Vänstern mot högern, Laybor mot Tory, Demokraterna mot Republikanerna, osv i land efter land. Men den verkliga makten gömmer sig i bankernas styrelserum och de olika partiernas egotrippade representanter är bara spratteldockor i deras händer.

Jag har nyligen läst mycket om våra närmaste släktingar, neandertalarna. I de flesta sammanhang beskrivs neandertalare som inte så lite bakom flötet, trots att deras hjärnor var större än våra. Men de skapade ett samhälle överlevde i Europa i över trehundra tusen år. Vi, dagens människor, som ska förefalla vara så smarta får nog vara glada om vi klarar av att överleva i trettio tusen år och vårt nuvarande nedbrytningssamhälle i trehundra år.

3 kommentarer:

Berra sa...

Håller med. Tillägger att varenda afrikan som inte klarar sitt uppehälle i Afrika gott och väl kan flytta till Great Brittiska öarna till några giriga banksters. Det är väl där som Afrikas rika naturtillgångar hamnat under ett antal hundra år och byggt upp Britternas välfärd.

Farfar sa...

...och sen tycker den brittiska aristokratin att det är konstigt att det sker terrorattacker! Hela västvärldens ekonomi är en enda sedan flera hundra år pågående terrorattack.

Berra sa...

Precis..Tänker man efter är det konstigt att det inte sker fler attacker än det gör..