Leta i den här bloggen

söndag 28 maj 2017

Självstyrande (idioti) energi

Tony Seba heter en författare som tydligen också är utredare åt Stanford universitet. Han förutsäger bensinbilens död om endast åtta år. Dagens bilar ska ersättas med självstyrande elbilar. Jag är ingen större utredare i offentlig bemärkelse, men jag begriper inte var all el ska komma ifrån, för att nu inte tala om var all bensin ska ta vägen? Att all olja måste raffineras står väl utom diskussion och vid denna raffinering blir en viss procentsats bensin antingen man vill det eller inte. Lösningen hittills har varit bensinmotorn, men Sebas lösning är kanske att låta bensinen avdunsta till atmosfären?

Sen kan man ju fråga sig var alla investering ska komma ifrån. Att bygga ut den idag av förnyelsebara bränslen producerade internationella elproduktionen från dagens fjorton procent till etthundra på åtta år är inget annat än rent svammel producerat av de internationella finansmaffian för få folk att hålla sig lugna. 

Vad gäller framtidens energi så har då Goodenough kommit på ett nytt batteri och Kina har lärt sig att utvinna metanhydrat. Men som jag skrev för lite sedan, dels är det för sent, dels tar det för lång tid, dels kostar det stora investeringar, dels kommer även dessa källor att användas till fylla på avfallsbergen med ännu mera skit. Vi måste ändra vårt ekonomiska system innan det är för sent.

Sanningens minut närmare sig även för USA,s oljeindustri, vilken får allt svårare att underhålla sitt under senare år ackumulerade skuldberg. Det är dyrt att utvinna skifferolja, vilket detta inlägg från SRSROCCOREPORT visar:


Sammanfattningen av detta blir att när vi inte kan betala skulderna på den energiutvinning vi redan har, hur ska vi då kunna investera i något nytt?

Inga kommentarer: