Leta i den här bloggen

torsdag 13 april 2017

Energiackumulator

Jag fick världens idé här om dagen. En lösning på världens energiförsörjning. Gratis energi, fritt flödande lättlagrad energi. En liten energiackumulator vari energi i form av solljus eller vindkrafts- elektricitet snabbt kan lagras. Den kan även laddas med vatten och ett särskilt ämne. Lagringsmängden är en kilowattimma per hekto ackumulator, enkel att seriekoppla till stora enheter. Ackumulatorn kan laddas om flera miljontals gånger utan att dess prestanda påverkas. Den kan tillverkas helt och hållet av restprodukter, mestadels från gamla bildäck. Detta är helt klart en uppfinning av magnitud. Annie Lööf,s dröm förverkligad, en ekonomdröm helt enkelt.

Tänk att kunna göra oljan i stort sett värdelös, ja det är klart att oljan behövs ju även fortsättningsvis som råvara till plast-, färg-, gödsel-, 3D-utskrifter-, isoleringsmaterial-, kläder-, flygbränsle-, och tusen saker till. En liten ackumulator kan ju inte klara allt. Men att kunna ladda in energi nog för varje hushålls-, eller maskins-, direkt från solen är inget lite steg på människans tidsresa mot det ultimata samhället. Solens fria flöde av nästan outsinlig energi kan fortsättningsvis användas som grund vid alla tillverkningsprocesser. Allt från att smälta järn eller värma hus, till att göra cement.

Elbilar till var och en, till en bråkdel av dagens kostnader. Vi skulle kunna lösa Afrikas fattigdom och bygga varuhus över hela den kontinenten också. Vi skulle kunna fylla dem med allt de behöver för att hålla ekonomin igång. IKEA, Biltema, Citi, Clas Ohlsson, Wallmart och allt vad affärskedjorna nu heter, skulle kunna fylla varenda köplada från Trondheim i norr till Kapstaden i söder med sina varor. Från Peking i öster till San Francisco i väster. Allt skulle kunna spridas till bråkdelen av dagens kostnader. Tänk bara vilka affärsmöjligheter, drömmen om den globala ekonomin är snart förverkligad.

Men är det då en bra idé med gratis energi? Skulle vi använda den till något annat än att öka vår konsumtion? Eller skulle vi använda denna energi till gagn för alla? Skulle vi använda den till att skapa ett samhälle som inte var beroende av en ökande tillväxt. Eller skulle denna energi bara användas till att omvandla planetens begränsade resurser till aska och avfall i en ännu snabbare takt än dagens?

Enligt min syn på saken är hela idén med gratis energi bortkastad om vi inte samtidigt skapar ett nytt penningsystem, baserat på att göra så litet avtryck som möjligt efter oss. Jag passerar härmed denna idé till det runda arkivet, för att sedan öka på vårt för evigt växande sopberg.

1 kommentar:

Farfar sa...

Givetvis skämtade jag om denna uppfinning och om jag hade haft en sådan idé skulle jag ha grävt ned den på ett ställe där den aldrig hade återfunnits:)