Leta i den här bloggen

lördag 7 februari 2015

Nästa vecka

Spännande vecka den som nu kommer. Grekland har tills den sextonde på sig ( nästa måndag) att bestämma sig för om man ska skriva på nya skuldförbindelser med Trojkan eller lämna Euron. Om de lämnar lär det inte dröja förrän Italien, Spanien, Portugal, Irland följer efter. I så fall kraschar hela eurosamarbetet vilket lär dra med sig hela vårt så kallade penningsystem.

Sedan har vi Ukraina där Putin börjar tappa tålamodet med USA,s och västs provokationer. Gårdagens möte med Merkel och Hollande är troligen sista chansen före att Ryssland tar till storsläggan. Stänga av gasen till Europa eller dumpa sina dollarobligationer är i så fall bara början. Ryssland behöver inget mer exportområde än Kina om ens det! De klarade alla år som Sovjet existerade, utan affärer med väst, så varför skulle de inte nu?

Jag skrev samma som en kommentar hos Lincoln. Ska bara lägga till att det kanske är meningen att dollarn ska krascha och med den resten av världens så kallade fiat-valutor. Vad vore bättre för de som styr vår värld än att införa en ny världsomspännande valuta? Att börja om med en olje-baserad valuta i en värld som snart är desperat efter dess svarta guld. Peakoil inträffade fortfarande 2005. Den lättutvunna oljans andel av våra flytande energitillgångar har sedan dess krympt år för år. Allt handlar till syven och sist om Energy Return On Energy Invested, EROEI.


söndag 1 februari 2015

Nu går fan på torra land

Jag har inte lyssnat än men:

http://sputniknews.com/europe/20150201/1017625288.html

Striderna i Ukraina

Ända sedan stridigheterna i Ukraina påbörjades har vi i väst blivit matade, från vår så kallade oberoende media, med uppgifter om att ryska armen har invaderat landet. Dessa uppgifter har dock inte på något sätt kunnat bevisas med bilder eller andra konkreta bevis, trots att USA har ett flertal satelliter cirkulerande över området med detta som enda uppgift. Men nu går en av Ukrainas egna generaler ut och säger att den ryska armén inte har några trupper i landet.

Generalens uttalande har hittills inte nämnts i västs så kallat oberoende media. Hur det ska förbli förmörkat vet vi inte ännu. Men att tiga ihjäl obekväma sanningar är ju inget nytt eller något som bekymrar penningmaffian eller dess likaledes styrda politiker.

Alla sanktioner mot Ryssland är baserade på just påståendet att landet har trupper i Ukraina. Så hur att behålla sanktionerna om denna nyhet sprids? Sanningens minut närmar sig för bankmaffians representanter.



http://www.washingtonsblog.com/2015/01/ukrainian-government-russian-troops-fighting-us.html