Leta i den här bloggen

måndag 26 november 2012

Den tredje industrirevolutionen

Nr: 1 Skifta över till förnyelsebar energi.
Nr: 2 Ställa om byggnader till energiproducenter
Nr: 3 Bygga ut vätgas och annan energilagringskapacitet.
Nr 4: Smart energiutnyttjande.
Nr 5: Plugin laddstationer, hybridbilar, bränsleceller.

Ovanstående kallas den tredje industrirevolutionen och är uttänkt av den, i alla fall enligt honom själv, mycket intelligente Jeremy Rifkin. Det är väl konstigt på tal om det, det enda vi människor tycks ha fått alldeles lagom mycket av är intelligens. De är inte många som tycker att de själva är dummare än någon annan. Men att ovanstående revolution skulle rädda världen är något så idiotiskt att jag inte finner ord. Ska kanske tillägga att den tredje industrirevolutionen är godkänd av och antaget av Eu- parlamentet, vilket sätter en måttstock på hela Eu.

Punkt 1: Den så kallade förnyelsebara energin är idag så liten och så beroende av fossil energi att den utgör mindre än en halv procent av den globala energiförbrukningen. Vind, vågor, biogas är totalt beroende av fossil energi och vattenkraften finns bara i ett fåtal länder, varav Sverige är gudabegåvat. Förnyelsebar kan bara användas som stödenergi i ett redan existerande energisystem. Vind blåser inte alltid, vågor likaså och att få fram biogas utan fossildrivna transporter kan vi bara glömma.

Punkt 2: Detta är så djävla dumt att den inte ens är värt att kommentera.

Punkt 3: Vätgas är ingen energikälla. Vätgas produceras av annan energi. Vatten är före detta vätgas och för att spjälka vatten till vätgas och syrgas vet alla som gått i åttonde klass att det åtgår energi. Man kan stilla undra om Euparlamentarikerna har gått så länge i skolan så att de gått i åttonde klass? Vätgas är dessutom mycket svårt att lagra om man vill ha någon större energimängd lagrad. Exempelvis försökt BMW för ett antal år sedan driva en experimentbil på vätgas. Det visade sig att de aluminiumbehållare som skulle klara att stänga inne vätgas vid åttahundra! bars tryck inte pallade. Vilket inte är så konstigt. Åttahundra bar är respekt! Vad som skulle hända vid en krock med en sådan bil vill jag inte ens tänka på. Vilket givetvis även gäller för alla de som skulle kunnat godkänna en kringfarande bomb. Jag förstå inte vad det är för övrig energi som ska lagras för det är inte omnämnt. Kanske att pumpa upp det vatten som driver turbinerna i vattenkraftverken:)

Punkt 4: Med smarta energisystem menas att över internet komma underfund med var för någonstans energisystemen inte belastas för fullt och då överföra detta överskott till andra delar av planeten, Afrika givetvis undantaget. Med andra ord den inbillade energi som produceras i de inbillade husen ska styras att till den plats där den behövs som mest via ledningar som inte finns. Knarkar karfan?

Punkt 5: Elbilar ska rädda transporterna! Pluginstationer med elektricitet från de smarta husen ska tydligen ladda våra kära bilar över natten med energi från de inbillade smarta husen som redan används någon annanstans på klotet. Hydridbilar finns, drives av fossila bränslen både under längre turer och till det mesta av sina batteriers laddning. Bränsleceller finns tydligen också, på experimentstadiet. Ungefär som fussionsenergin, alltid fyrtio, femtio år längre fram i tiden.

Här har ni de energisystem som ska driva Eu,s länder inom en snart framtid. Konstigt att Syrien, Iran, Irak, Afghanistan och de övriga länderna kring Persiska viken tilldrar sig så stort intresse när vi har så många möjligheter att skapa outtömliga globala energikällor.

2 kommentarer:

stefan sa...

Det där med energi. Det stora problemet är lagring och där finns rätt många vägar att gå så egentligen är inte det något problem längre, man kan alltså bygga rätt flådiga verk som flyttas och producerar energi. Det stora problemet är skuggan av styret som helt enkelt älskar krig och död. Och genom det vrider allt för detta ändamål.

stefan sa...

Och föresten klimat katastroferna kommer ju ge oss helt obegränsade mängder energi och skulle de då göra rätt så är rätt att förbereda sig för att ta reda på de resurserna och det krävs rätt mycke ifall de har rätt i sitt siande men som vanligt bara gapar om det och gör ingenting.
Allt handlar bara om att vara förberedd och det är mänskligheten aldrig på nått konstigt sätt. Hahaha