Leta i den här bloggen

måndag 24 september 2012

USA

Jag följer mest Amerikanska bloggar. Varför då kan man ju undra? Jo, för att USA är ett konstigt land. Bara lite över hälften av dess befolkning röstar överhuvudtaget, (jag står på de ej röstandes sida). Om det inte fuskas med röstdeltagandet förstås, vilket inte skulle förvåna mig. Det kanske bara är 10% procent som röstar, vilket inte heller skulle förvåna mig. Dess största kritiker finns inom dess egna gränser, ja, i alla fall de som över huvud taget tillåts komma till tals. Kritiker boende utanför USA kallas nämligen både av USA,s styrande, och vårt penningsystems styrande, för terrorister.

Terrorister ska bekämpas. För de utgör ett stort hot mot det land som står för 85 % av världens totala militära utgifter. Jag förstår inte hur några oorganiserade i en öken boende, till stor del på det militära området, helt outbildade människor, beväpnade med enbart gevär kan utgöra ett hot mot detta till tänderna beväpnade land. Dödens apostlar kan sitta vid en joystick i Kalifornien och skjuta ihjäl människor i Afghanistan. Vad nu världens största militärmakt har där att göra. Visst ja, det är ju där alla terroristerna bor. Även lilla Sverige har visst stora horder av fiender där.

Fiender till vad då? Fiender till Kinas möjlighet att bygga pipelines för olja runt Himalaya kanske? Fiender till Europas och USA,s möjligheter till att behålla makten över världens skulder kanske? Att kontrollera världens sista stora lättutvinnerliga energitillgångar är nämligen makt. All makt. Total makt. Tänk att få kontrollera både världens skulder och dess olja. Dessa våra ägare borde få orgasm vid bara tanken.

Det farliga odemokratiska Syrien är då ett hot mot världens mest demokratiska land, (läs USA). Ett hot mot hela världens demokrati sägs det. Syriens regering är det mest ondskefulla fött på denna jord, får vi veta av våra egna oberoende statskontrollerade nyheter, varje dag,. Demokrati är tydligen att till varje pris försöka lägga rabarber på, av i USA,s styrande, betraktelse lägre stående länders naturtillgångar, för att kunna bibehålla ett styrelseskick som bara hälften av dess egna medborgare vill rösta på.

Men att slippa skeppa oljan genom det av så kallade terrorister lättkontrollerade Holmerzsundet innebär att Syrien ligger lite i vägen. Tänk att få ut den av outvecklade människor ägda oljan direkt i Medelhavet. Iraks, Saudiarabisk, Iransk, Kuwaitisk-olja pumpad rakt i tankarna på de till USA destinerade fartygen. Ja, visst ja, ett och annat måste ju till lilla Sverige också. I alla fall så länge vi betraktar folken runt Persiska viken, oljans rättsmäktiga ägare, som terrorister i alla fall.

Ryssland kanske snart inte är så intresserat av att försörja oss med olja längre. Ja alltså oss i Sverige alltså. För vi Svenskar tvingas snart välja sida. Inte vi vanliga Svenskar alltså, utan de av oss väljare valda Svenskarna. De med förstånd, vill säga. Ska våra förståndiga, men självutnämnda, ledare välja USA eller Ryssland som vår framtida oljeleverantör? Ska merparten av vår framtida olja komma från Ryssland, som idag, eller som livsförpestande skifferolja från det inte sedan sextiotalet, oljeexporterande USA?

I idiotins hemland på Jord härskar drömmar om silver och drömmar om guld, vilket driver vår värld till obetalbar skuld.

Inga kommentarer: