Leta i den här bloggen

fredag 6 juli 2012

Vårt slavsystem


På begäran ska jag lägga in den, i sin korthet, bästa beskrivningen jag läst om det slavsystem som styr människorna i vår värld. Jag har kopierat jag det från ett stycke skrivet av Lincoln. Och om han nu mot all förmodan skulle blir arg så får han väl skälla på mig:)


Över till Lincoln:

Varför skapas pengar som skuld? Varför skapas inte pengar som en allmännyttighet? Svaret är givetvis för att makthavarna bara kan kontrollera oss genom att skuldsätta oss. Och här talar jag om de riktiga makthavarna – ägarna – de som kontrollerar allt – precis som George Carlin säger i videon nedan: -”Glöm politikerna, dom är tillsatta för att skapa illusionen att du har något att säga till om – det har du inte – du har ägare.”
Den som äger kontrollen över pengarna äger kontrollen över människorna. För att äga kontrollen över pengarna (mer riktigt krediterna) måste de skapas som skuld. Så enkelt är det. När Lincoln skapade skuldfria pengar, de så kallade Greenbacks och spenderade ut i ekonomin utan att skuldsätta någon skrev “The London Times” följande:
If that mischievous financial policy, which had its origin in the North American Republic, should become indurated down to a fixture, then that Government will furnish its own money without cost. It will pay off debts and be without a debt. It will have all the money necessary to carry on its commerce. It will become prosperous beyond precedent in the history of the civilized governments of the world. The brains and the wealth of all countries will go to North America. That government must be destroyed, or it will destroy every monarchy on the globe.”
Lincoln blev ju som alla vet skjuten. Likaså Kennedy som försökte göra samma sak med sin Executive Order 11110. Som citatet från The London Times antyder kan makthavarna bara behålla kontrollen om brister skapas. Att skapa “pengar” i form av krediter som banksystemet skuldsätter allt med är ett sätt att skapa en sådan brist. Folk och stater sätts i påhittad skuld till de parasiterande makthavarna och måste jaga i kapp pengar för att kunna betala av påhitten. Det enda sättet detta kan ske är genom löneslaveri. För det är ett slaveri att tvingas hyra ut sin egen frihet och jaga ikapp de fullständigt påhittade skulder som det parasiterande banksystemet skapat för att makthavarna ska kunna kontrollera oss.
Det vanliga slavsystemet avskaffades för att det avsågs vara för ineffektivt då plantageägarna var tvungna att ta hand om de gamla och de små för att kunna undvika revolter bland slavarna.
Genom löneslaveriet flyttades denna kostnad över till arbetarna. Genom löneslaveri kunde även arbetarna utnyttjas enbart när de säsongsmässigt behövdes till skillnad från det vanliga slaveriet där plantageägaren fick “försörja” slavarna även när jordbruket var nedlagt. Troligen var detta en av orsakerna till att slaveriet aldrig blev så stort i norra USA då odlingssäsongen var kortare där än i söder – perioden då slavarna behövdes var helt enkelt kortare än i Södern (i Sverige skulle ju jordbruksslavar bara behövas under ett par fyra-fem månader – resten av året skulle det behövas “försörjas” av bonden).
Makthavarna var mycket medvetna om detta. I det sk Hazard dokumentet från 1862 som cirkulerade bland bankirerna diskuterades detta:
Slavery is likely to be abolished by the war power and chattels slavery destroyed. This I and my European friends are in favor of, for slavery is but the owning of labor and carries with it the care of the laborers, while the European plan, led by England, is that capital [the banksters] shall control labor by controlling wages. This can be done by controlling the money.”
Så makthavarna behöver ha kontrollen över det som folk måste löneslava för att få tag på – pengarna. Makthavarna vill till varje pris kontrollera tillgången på moroten – pengarna -som de håller framför arbetaren så att denne gör som han blir tillsagd. Och i “arbetaren” innefattar jag även egenföretagare som faktiskt på många sätt är till och med är än mer slavbundna (arbetsvillkoren för många egenföretagare är sådana att ytterst få “arbetare” skulle acceptera dem).
Självständiga, fria människor behöver inte jaga pengar genom lönearbete. Ett självständigt lokalt samhälle behöver inte jaga pengar för att kunna försörja sig, men om skuldens makt ska råda kan ingen självständighet eller frihet råda.


Farfar:
Det penningsystem som styr dagens värld har en lång historia, men det som drivit det till den nivå det har idag är tillgången till de fossila bränslena. När dessa börjar tryta eller inte går att öka uttaget av längre, kollapsar skuldförslavningssystemet. Man kan inte i längden ha ett system där pengar skapas som räntebärande skuld. Skulder ska betalas och kan bara betalas genom att produkter skapas av de naturens resurser som finns på vår planet. Till skulderna finns även en kopplad ränta som gör att skulderna och därmed uttaget från naturen måste öka. 

Jag har i och för sig också skrivet något liknande här:
http://ilsken-farfar.blogspot.se/2012/04/pengar-krediter-bytesmedel-skulder.html 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet trots att du bara sammanfattar så här får vi nu det som beskriver moroten till systemet i begynelsen. Jag tycker slaveriet och löneslaveriet som mycket tänkvärda saker. Om nu bara fler ville ta till sig detta så kan vi öppna ett folkets bank och på marknads villkor konkurrera ut Wallenberg. Då kan vi lättast påstå att vi följer spelreglerna men drar undan mattan för de som nu borgas av oss.

Farfar sa...

Jag kan tyvärr inte se att regeringen skulle ha den minsta tanke på att ge oss bankoktroj. men om så vore så......