Leta i den här bloggen

lördag 2 juni 2012

Vår demokrati


Vi lever i en demokrati, sägs det. Väljarna ska alltid få säga sin mening. Det är väljarna som har makten, påstås det. Väljarna har sista ordet. Vi måste utnyttja vår rösträtt, säger de valbara. Till och med om vi väljer att rösta blankt så utnyttja vår rösträtt, säger landsfadern. Varför är det då så hemligt vad som avhandlas bakom de stängda dörrar där Carl Bildt ska ha helgens möten med Hillary Clinton. Om vi nu har den demokrati som egentligen ska innebära full insyn i statens beslut. Staten, som påstås vara den förlåtande och starka stommen i vårt samhälle. Eller kanske Calle ska avhandla samma saker som Hillarys gubbe avhandlade med Monica Lewinsky, måhända? Nej men fy på sig Calle, men i så fall får man ha förståelse. Sånt vill man inte gärna visa eller ens diskutera offentligt.

Men om det nu inte är något nedför naveln man ska avhandla, varför är det så hemligt? Vi lever ju i en demokrati. Vi väljare borde få veta vad som sägs. I alla fall i efterhand. De skulle kunna spela in mötet på video och sända det i efterhand. I demokratins namn. Amen.

Nähä gott folk, enda gången vi väljare är eftertraktade är på valdagen. Då ska vi tillåtas välja någon av de som pengamaffian utsett. Övrig tid är vi klassade som de nyfikna, lättlurade idioter vi är. Vi ska hållas utanför den framtid som utstakas högt ovanför våra huvuden. En framtid med så välbevarade hemligheter att bara de styrande vet agendan. Ja, inte våra valbara då, utan de som styr i de valbara, pengautställarna. För i kreditgivarnas värld finns det ingen demokrati. I alla fall inte ovanför naveln.

4 kommentarer:

HCA sa...

Samma gäller natiurligtvis det "hemliga" som även heter Bildebergkonferensen..
Vi har en minister där i år med (Gunilla Carlsson), men Calle är för en gångs skull inte med då han tar sina order direkt från Fru Död här på hemmaplan istället.
Märk väl hur totalt tomt det är i rapporteringen inom massmedia om det feta mötet i Chantilly USA, medan man bevakar Clintons besök här..
Skrev om det "hemliga" mötet..:
http://severkligheten.blogspot.se/2012/05/bilderbergkonferens-2012.html

Farfar sa...

Fru Död var ett mycket passande namn och jag tror inte hon skulle ändra något på grund av skamkänslor för det.

Anonym sa...

Hej, Farfar!
Du har absolut rätt- självaste ordet "demokrati" missbrukades så många gånger att det har blivit parodi på sitt ursprungliga betydelse, ett skällord. På ryska är det många som gör narr av det ordet (inklusive mig, jag var väl bland de första med det), då man lägger endast 1 bokstav till ordet, och betydelse blir "skitakrati" - det finns ingen demokrati någonstans.
Som Kadaffi (jag hyser enorm respekt till människan) skrev i sin "Gröna Boken" väljare kastar sina önskemål i väljarpapperskorg- och det är inte mer med det. Resten sköts av själva som du nämner, bankirerna Inte sällan de äger båda till synes motsatser i politiken. Så är det i nästan hela världen, förutom i "tyranier", det är det faktiskt mer ärligt, än i Väst. Västvärlden är nästan förlorad i det avseende, endast fina ord om demokrati, och inget innehåll, du har 100% rätt!

Melana Larina

Farfar sa...

Jag gjorde ett nytt inlägg av ett av Lincolns beskrivningar om vårt penningsystem. Det skulle vara roligt om du vill översätta och lägga ut det på Ryska. Du kan väl läsa och återkomma med kommentarer.