Leta i den här bloggen

fredag 20 april 2012

Maktens berusning

Maktens berusning

Vem vill vara en politisk ledare och hur fungerar en sådan? Konstig fråga kanske men inte konstigare än de som frivilligt ställer upp på ett sådan uppgift. Tänker en politisk självutnämnd ledare på vilka beslut han/hon kan komma att får ta ställning till när han/hon utser sig själv till ledare. För det är ingen som tvingar någon till att en bli politisk ledare. Men tänker han/hon igenom vad det innebär att till exempel skicka soldater i döden bara för att han/hon ska kunna behålla sin makt. Att dra in bidrag i socialförsäkringen. Att sänka arbetslöshetsersättning och kalla folk lata, trotts att arbetslösheten till största delen beror på att de som har pengar inte vågar ställa ut dem som skulder. Den enda orsaken till att utse sig själv som lämplig som ledare måste vara den att få äga makt. Att få skicka soldater i döden för sin egen politiska övertygelses skull, det är makt. För att få denna makt måste han/hon på ett trovärdigt sätt övertyga sina tilltänkta väljare om att bli vald. Lismande stå och säga: Välj mig så är ni snälla och ni får det och det. Det finns troligen ingen gräns för vad dessa människor kan göra för att få erhålla denna makt. Det måste vara den högsta berusning som dessa människor kan känna. Men vad säger det om dem som människor? Är en människa som kan göra allt för att känna maktens berusning värd att få bli ledare? Hur mycket kan en sådan människa tiga om för att få behålla sin makt?

Bara lite tankar så här på kvällskvisten. God Natt!

4 kommentarer:

HCA sa...

De som söker sig till att ha all denna makt är först och främst narcissister av den mest extrema sorten.
Att vi, folket, skulle behöva denna typen av ledare är helt enkelt dessa galningars sjuka påhitt. De har lyckats med en otrolig bedrift, att få oss att böja oss inför deras vansinniga behov och tro att det är ett normalt måste-tillstånd..
Är tämligen säker på om man frågade 1000 personer om de vill ha svält, vårt höga skattetryck, krig, bankernas hittepå-pengar eller vilken del av den sjuka realitet vi lever i idag, så skulle alla säga nej. Även de narcissister som lett oss in i denna verklighet skulle säga nej, för de vet vad för svar som är rätt utåt. Sen att de för sin egna vinnings skull gör tvärtom visar bara på deras extrema egoism..
De tiger om det allra mesta, vilket vi ser bevis på dagligen. När de inte gör det, så blir effekten för dem inte trevliga. Se på Bildt.. Han tiger, och får belöning ideligen för det.
Så länge han är tyst om vilka hemskheter han på olika sätta är skyldig/medskyldig till så skyddas han. Skulle han av någon konstig anledning byta sida och verka för folket, ja då lär han snabbt bli offentligt förnedrad och åtalad.

Några citat som fastnat hos mig:
"Vi får inte de ledare vi behöver, vi får de vi förtjänar"..
Vi har alla ett eget ansvar attinte låta oss bli lurade, rånade, förnedrade, fördummade och förslavade. När nog många kommit ur denna skapade bubbla, då kommer vi även tillsammans verka för att få bättre ledare i de fall vi behöver sådana.
"Det finns inga krigiska folk - bara krigiska ledare."..
Precis, och det är bara frågan om NÄR folket ska fatta det. Samma gäller vilka negativa händelser som än sker.

Folket har ingen makt, men det är verkligen dags att vi tar den.
Innan det är verkligen för sent.

Farfar sa...

Precis så är det. Det är aldrig folket som krigar utan deras ledare som till varje pris vill behålla eller utvidga sin makt. Men hoppet är här! Michael Hudson har numera engagerat sig. Det lär bli ett liv utan like i USA, inom en snar framtid. I vår lydmedia är det förstås tyst.

http://occupywallst.org/

Peter Madison sa...

Mm...det demokratiska systemet måste reformeras och makten i mångt och mycket böroch måste delegeras till folket. Exakt hur det ska gå till vet jag inte men något måste göras då demokratin som vi känner den idag är fullständigt urholkad. Politik idag marknadsförs av pr-byrååer som vet vilka budskap som ska säljas in till folket och folket köper allt med hull och hår och lämnar sedan beslutsprocessen till korrupta politiker med helt andra agendor.

Varför inte låta riksdagsledamöterna enbart vara "ombud" för svenska folket och därigenom vara "knapptryckande redskap" som trycker på ja/nej knappen efter det att befolkningen lagt sin röst via sina smartphones/ipads/datorer etc. Tekniken finns ju redan så varför inte låta demokratin fungera fullt ut? Jag kan mycket väl tänka mig att rösta på en moderat exempelvis, om denne står för något bra (Karl Sigfrid i FRA-frågan bla) eller en vänsterpartist eller tillochmed en centerpartist om denne nu stod för något bra och hade en egen åsikt i en fråga och inte enbart löd efter partipiskan.

Ett sådant system skulle dessutom, förhoppningsvis, få det bedövade och sovande folket upp ur sofforna och engagera sig mer. Jag tor det. För då skulle ju folkets röst bevisligen gälla.

HCA sa...

Peter, helt enig med dig..
Om man till detta även minskade den groteska överstatlighet som råder och deras synsätt idag att man är skyldig till motsatsen bevisats, ja då är vi på god väg till att få en direktdemokrati som är enda sättet som vi kan ta kontrollen från de hemska "väsen" som idag har all makt..