Leta i den här bloggen

onsdag 29 februari 2012

Val i Ryssland

Nu börjar de Putinfientliga teveprogrammen sändas i statliga och givetvis helt oberoende svenska Svt. För Svt är väl inte styrt och Svt tar bara upp dagsaktuella politiska händelser på ett objektivt sätt, utan någon som helst politisk hänsyn? Svt rapporterar väl lika mycket om oroligheter i Somalia, Etiopien, Ryssland, Nigeria, Angola, Iran, Irak, Syrien med flera, oroshärdar. Konstigt, att alla länder som det rapporteras om oroligheter från, har oljetillgångar eller ligger runt Persiska viken. Men det är väl troligen bara en slump?

Tog jag med inte med USA? Men det förekommer väl inga oroligheter i "The Land of the Free"? Eller hur? Occupy Wall Street,s protester mot finansoligarkin förekommer väl på månens baksida, eftersom vår fria fina media inte nämner ett pip. Jag minns de Svenska protesterna mot Vietnamkriget. Det kom väl aldrig riktigt fram varför USA gav upp och drog sig tillbaka. Men inte var det väl att havet utanför Vietnam inte innehöll någon olja, utan bara gas? Frågorna är många och jag kan inte påstå att jag har svar på dem.

Nu rapporteras det hur som helst om oroligheter i Ryssland. Putin är odemokratisk påstås det. Han styr Ryssland med järnhand, fifflar med valresultaten, skjuter oliktänkande, kommenderar ut folk på gator och torg för att visa sitt stöd för honom, med hot om dödsstraff. Det finns givetvis inget samband mellan Putins odemokratiskhet och att Ryssland sitter på världens sista stora råvarureserver av i stort sett allt, utom möjligen olja. Detta trots att Ryssland är världens idag största producent av just olja. Tolv miljoner fat per dag.

Men Putin är en despot enligt det fria och oberoende Svt och i ”The land of the free” förekommer det inga som helst styrda val. Vem som helst kan ställa upp som presidentkandidat. Men vem är det som vinner?

Nää, fy fan.

Inga kommentarer: